UN klassade Storsäckar

Krav på förpackning av farliga substanser är strikt reglerade. Bestämda av FN:s (UN) Expert Underkommitté för Transport av Farliga Gods har för avsikt att skydda människor och miljön från påverkan av farliga substanser. Paktainer erbjuder färdiga modeller av big bag med UN-märkning. För kunder som skulle vilja anpassa förpackningen till individuella behov gällande storsäckens bärkraft och dess konstruktion, kan vi skapa den optimala tekniska lösningen för storsäcken samt låta den undersökas och certifieras för UN-märkning. Kontakta vår försäljningsavdelning gällande förpackningar med UN –märkning.

Varje förpackning, däribland behållare av big bag typ, är avsedda till användning i enlighet med AD-Rreglering och måste vara märkta på ett beständigt och läsbart sätt. Exempel på märkning av UN-märkta storsäckar med förklaringar gällande dess innehåll visas nedan.

13H3/Z/10.16/A/PA-03/PAKTAINER 418442/1900/1015

Znak UN 13H3 Z 10.16 A PA-03 PAKTAINER 418442 1900 1015
UN SYMBOL Big bag typ FIBC Förpackningsgrupp Tillverkningsdatum – månad och år Kod för certifierings land Certifieringsenhet Tillverkarens kod med tilldelade serienummer Max vikt i kg vid testet för stapling - 1,8 gånger maximala tillåtna bruttovikt som kan staplas i storsäcken Containerns maximala bruttovikt i kg
13H1 - Big Bag utan överdrag och utan insats
13H2 - storsäck med överdrag utan insats
13H3 - storsäck utan överdrag med insats
13H4 - storsäck med överdrag och
Y - förpackningsgrupp II och III
Z - förpackningsgrupp III

Har du några frågor? Använd kontaktformuläret !


    Läs mer

    * - obligatoriska fält

    video
    play-sharp-fill